SEIZOEN 2014 - 2015

Het beste tot nu toe

MATROESJKA

HET BESTE TOT NU TOE


'Ronduit grappig', oordeelde het NRC Handelsblad. 'Matroesjka speelt op hoog niveau', schreef Het Parool. En de Volkskrant noemde hen 'zeer muzikaal en zeer intelligent'.

Wie bij Matroesjka denkt aan kleine Russische poppetjes, heeft het mis. Matroesjka is technocabaret van de bovenste plank en Lisa Loeb en Janneke Rinzema zijn alles behalve schattige poppetjes.
Ze leerden elkaar kennen op het Conservatorium van Amsterdam, waar zij beiden cum laude afstudeerden in de richting jazz-zang. Tussen de zanglessen door ontdekten ze een gemeenschappelijke liefde voor zwartgallige humor en vunzige beats. Ze besloten als duo verder te gaan. Matroesjka was geboren.

Na 2,5 jaar samen en het winnen van de Publieksprijs op het Amsterdams Kleinkunst Festival in 2014 is het hoog tijd voor een best of. Want als jong cabaretduo kun je maar beter meteen op je hoogtepunt beginnen. In haar nieuwe voorstelling Het beste tot nu toe presenteert Matroesjka een parade van tragikomische anti-helden die worstelen met het allesverterende verlangen naar een beter leven. Voortgestuwd door pompende beats en vlijmscherpe sketches proberen zij hun eenzaamheid te overwinnen: van Russische internetbruiden die hun ware liefde in Almere zoeken, tot Oom Bob, de kindervriend die zo graag een knutselmaatje wil.

Het beste tot nu toe is een voorstelling die je niet mag missen van dé cabaretbelofte van dit moment!

Bezoek de website van Matroesjka

Video's


Audio

Liefde van je leven


Michael


Wie Vertelt MijSocial Media


Credits

Tekst, muziek en spel: Lisa Loeb en Janneke Rinzema
Regie en tekstadvies: Pepijn Cladder
Coaching: Erik van Muiswinkel


SEIZOEN 2014 - 2015

#aanstormend Het beste tot nu toe Bonnie & Clyde Minoes Back to Basic Onder de groene hemel Gaat het nog door? Van horen zeggen Powervrouwen - Een revue van nu 2 Soweto Gospel Choir Stoner Mooie waanzinnige wereld South African Road Trip Boer wil betere vrouw DE VERLEIDERS: door de bank genomen DE VERLEIDERS: het festival Cruijff en Pipo De Meisjes


CONTACT
ZEEBURGERDIJK 84
1094 AG AMSTERDAM
020 - 42 11 221
INFO@BOSTHEATERPRODUCTIES.NLVOOR DE PERS
VOOR THEATERS
BOS BUSINESS
ANBI INFORMATIEWEBSHOP
ARCHIEF
REPETITIERUIMTE
PRIVACYVERKLARING