SEIZOEN 2014 - 2015

Stoner

STONER


En toen was daar ineens Stoner. De roman van John Williams uit 1965 werd in 2012 opnieuw gepubliceerd, bedolven onder goede recensies en bejubeld in binnen- en buitenland. Stoner vertelt het hartverscheurend mooie levensverhaal van een arme boerenzoon die docent literatuur aan de universiteit wordt. In de stormen van zijn huwelijk en zijn werk moet hij zich staande zien te houden. Regisseur Ursul de Geer was eerder verantwoordelijk voor de regie van succesvolle romans als Gloed, De Aanslag en Haar naam was Sarah. De Geer: "Stoner is een ode aan de liefde. Prachtige dialogen, aangrijpende conflicten en vertederende scènes; een parel op het toneel."

Video's


Foto's

Quotes

Ongelofelijk, zo knap als deze voorstelling de kern van het boek zo treffend kan neerzetten. Een boek dat niet bij voorbaat voor toneel geschikt is. Het decor en de verschillende scnes tegelijk op het toneel zijn een vondst. Complimenten voor zoveel vindingrijkheid
PUBLIEKSREACTIE
23 november 2014

Het was wederom weer een waanzinnig goede voorstelling!
PUBLIEKSREACTIE
20 november 2014

De acteurs en actrices brachten met een subliem spel een prachtig toneelstuk op de planken.
PUBLIEKSREACTIE
18 november 2014

De voorstelling is voortreffelijk. Ik heb het boek eerder gelezen en de toneelvoorstelling is een mooie uitbeelding van het boek. Chapeau!
PUBLIEKSREACTIE
18 november 2014

Ik had het boek niet gelezen, maar heb zeer genoten van het goede spel van de acteurs en het juiste decor! Een stuk wat je bij blijft! PRACHTIG!
PUBLIEKSREACTIE
17 november 2014

Wij hebben samen met de mensen om ons heen in de schouwburg bijzonder genoten van deze voorstelling.
PUBLIEKSREACTIE
17 november 2014

Samen met een vriendin geweest naar Stoner in de Speeldoos in Baarn. Mijn vriendin had het boek gelezen en ik niet. Samen hebben we genoten van het toneelspel. Zeer goed gespeeld en heel goed bij mij overgekomen, wat betreft de gevoelens van het toneelstuk. (ook bij mijn vriendin)
PUBLIEKSREACTIE
17 november 2014

Wij hebben ontzettend genoten! Prachtig vormgegeven en er werd ontzettend goed gespeeld! Bovendien een meer dan avondvullend programma! Het was het geld dubbel en dwars waard! Succes met de voorstelling!
PUBLIEKSREACTIE
17 november 2014

We willen bij dezen laten weten dat we van het toneelstuk over Stoner hebben genoten. Goed gespeeld en het verhaal goed naar voren gebracht.
PUBLIEKSREACTIE
17 november 2014

Wij hebben van het begin af aan, genoten van de voorstelling. Geweldig gespeeld, met soms voor de acteur een moeilijke tekst, en een mooie weergave van het boek
PUBLIEKSREACTIE
17 november 2014

Mijn vrouw en ik bezochten de voorstelling in Baarn. Conclusie: geweldig goed gedaan. Decorwisselingen een vondst en het geheel sloot goed aan op het boek. Onze welgemeende complimenten voor deze productie!
PUBLIEKSREACTIE
17 november 2014

Afgelopen vrijdag in de Speeldoos te Baarn enorm genoten van het toneelstuk Stoner. een echte aanrader!!! Speciaal het acteerspel van de hoofdrolspeler was adembenemend.
PUBLIEKSREACTIE
17 november 2014

Geweldig indrukwekkende voorstelling. Heel goed vormgegeven. Heeft ons diep geraakt. Lang over nagepraat.
PUBLIEKSREACTIE
17 november 2014

Gisteravond de voorstelling Stoner in Veenendaal gezien. In n woord: prachtig. Zeer goede cast, mooie dubbelrollen en een geweldige Stoner. Ik zie veel toneel, ongeveer 15 tot 20 voorstellingen per seizoen en meen dus dat ik enig recht van spreken heb. Alle lof ook voor Ursul de Geer, ik zie uit naar zijn volgende voorstelling.
PUBLIEKSREACTIE
23 oktober 2014

Gisteren naar de schouwburg geweest in Middelburg, Wat hebben we genoten, fantastisch gespeeld, prachtig decor, goede regie, en een heel bijzonder decor. Het was muisstil in de zaal, geen kuchje te horen indrukwekkend spel, fantastisch. Ik heb het boek in een ruk uitgelezen, en nu weer genoten.
PUBLIEKSREACTIE
22 oktober 2014

Fantastische voorstelling! Heb genoten!
PUBLIEKSREACTIE
22 oktober 2014

Gisteren ontroerd genoten van "Stoner". Mooie setting, prachtig spel en vindingrijke regie! Knap om de essentie van het boek z op de planken te brengen. Met zulke goede acteurs misschien niet zo moeilijk??...
PUBLIEKSREACTIE
22 oktober 2014

Naar aanleiding van de toneelvoorstelling "Stoner" gezien op 17 oktober in de schouwburg van Den Helder, wil ik U laten weten dat wij, vrienden diverse kennissen en ikzelf heel erg hebben genoten van een prachtige voorstelling.
PUBLIEKSREACTIE
18 oktober 2014

17 oktober naar Stoner geweest in Den Helder. Ik vond het stuk heel veel op het boek slaan, heel afwisselend, snel, goed gespeeld, totaal geen minpunt dat de spelers dubbelrollen hadden. Grappig de kastjes waar van alles uitkwam. Ik vond het een geweldig stuk waar veel inzat en heb erg genoten.
PUBLIEKSREACTIE
18 oktober 2014

Deze voorstelling is genieten van mooie zinnen, prachtig spel n van vragen over de dieptes van het leven.
Nederlands Dagblad
17 oktober 2014

Ik heb genten van iedere minuut. Vaak is een voorstelling van een boek een flauw aftreksel van de inhoud van het boek of een onjuiste. Daarvan was gisteren geen sprake. De weergave van de actrices en acteurs van de hoofdpersonen beantwoordde geheel aan mijn voorstelling, ook zeker door hun spel.
PUBLIEKSREACTIE
17 oktober 2014

Ik heb erg genoten van de voorstelling Stoner, zijn personage werd erg goed neergezet en groeide naarmate de voorstelling vorderde. Vooral na de pauze toen de scenes wat meer uitgespeeld werden, kwam er rust in het stuk. De kostuums vond ik heel mooi. Kortom zeer de moeite waard.
PUBLIEKSREACTIE
14 oktober 2014

Enorm genoten van jullie voortreffelijke voorstelling! Genoten! Adembenemend, Indrukwekkend. Boek niet gelezen. Maar top!
PUBLIEKSREACTIE
13 oktober 2014

Wij hebben erg genoten van het stuk! Wij hebben de grootste bewondering voor zowel de bewerking als de regie. De essentie van de psyche van Stoner werd op het toneel even subtiel verbeeld als in het boek verwoord.
PUBLIEKSREACTIE
12 oktober 2014

We vonden het een goed toneelstuk, goed gespeeld - de soms lange teksten zaten er goed in - goed geregisseerd en zijn het niet eens met de recensent van de Volkskrant die stelde dat er te veel van de hak op de tak werd gespeeld en weinig waardering had voor deze productie.
PUBLIEKSREACTIE
11 oktober 2014

Ik heb genoten van een prachtige voorstelling. Na de pauze iets meer dan voor de pauze.
PUBLIEKSREACTIE
11 oktober 2014

Zeer onder de indruk van dit toneelstuk. Moeilijk om zo'n levensverhaal van 1 persoon in een paar uur neer te zetten. De rol van met name de hoofdrolspeler was fantastisch. Ook het decor en de verlichting was indrukwekkend.
PUBLIEKSREACTIE
10 oktober 2014

Wat een prachtige voorstelling! Zo natuurgetrouw het boek aangehouden. Wat een prachtig spel van de hele cast. Zo naturel gespeeld!!!! Niet te geloven dat het een try-out was. Hele goede vondsten van de regisseur. Het spel van "Stoner" himself is zo bij mij binnen gekomen. Lang wakker gelegen.
PUBLIEKSREACTIE
9 oktober 2014

Ik heb in geen tijden zo'n prachtige voorstelling gezien. De sfeer van het boek hebben de spelers op mij uitstekend overgebracht. De zaal luisterde ook muisstil. Ik ben nog maar op de helft van het boek gekomen, maar ik ga zo gauw mogelijk weer verder lezen. De voorbespreking vond ik ook heel plezierig.
PUBLIEKSREACTIE
9 oktober 2014

Stoner zag ik in Overasselt (try out). Dank voor de mooie voorstelling. Indrukwekkend hoe 'jullie' die tijdslijn in Stoner in enkele pakkende fragmenten, heel scherp en spot on weten weer te geven. Dank je wel voor de voorstelling.
PUBLIEKSREACTIE
5 oktober 2014


Credits

Regie: Ursul de Geer
Tekst: John Williams
Toneelbewerking: Tom Blokdijk

William Stoner: Reinout Bussemaker
Moeder Stoner / Edith Bostwick: Trudi Klever
Katherine Driscoll / Grace Stoner: Markoesa Hamer
Archer Sloane / Hollis Lomax: Peter Bolhuis
Vader Stoner / Gordon Finch: Dic van Duin
David Masters / Charles Walker: Sander van Wissen
Jonge Grace: Cato Hillmann / Sil Koster / Isa Dobrnjac / Laura van Bussel / Coco Wolters / Emma Lanser

Scenografie: Herbert Janse
Kostuumontwerp: Dorien de Jonge
Lichtontwerp: Uri Rapaport
Licht/geluid techniek: Seth Mook
Adviserend producent: Pim Wallis de Vries
Producent: Inge Bos, Bos Theaterproducties bv


SEIZOEN 2014 - 2015

#aanstormend Het beste tot nu toe Bonnie & Clyde Minoes Back to Basic Onder de groene hemel Gaat het nog door? Van horen zeggen Powervrouwen - Een revue van nu 2 Soweto Gospel Choir Stoner Mooie waanzinnige wereld South African Road Trip Boer wil betere vrouw DE VERLEIDERS: door de bank genomen DE VERLEIDERS: het festival Cruijff en Pipo De Meisjes


CONTACT
ZEEBURGERDIJK 84
1094 AG AMSTERDAM
020 - 42 11 221
INFO@BOSTHEATERPRODUCTIES.NL



VOOR DE PERS
VOOR THEATERS
BOS BUSINESS
ANBI INFORMATIE



WEBSHOP
ARCHIEF
REPETITIERUIMTE
PRIVACYVERKLARING