SEIZOEN 2003 - 2004

Stessen

STESSEN


Speelperiode: 10 februari t/m 12 juni 2004
Reprise: 5 januari t/m 30 mei 2005
Première: 12 maart 2004, Stadsschouwburg Velsen, IJmuiden


Het ging niet zo lekker met Happy Air. Het waren tijden van outsourcen en downsizen, van prijsvechters en air-rage. Waar was de romantiek van het vliegen gebleven? Er hing een fusie in de lucht, en de dreiging van de daarmee gepaard gaande ontslagronde was de nekslag voor het laatste beetje solidariteit onder het personeel.

In Stessen zagen we hoe stewardess in opleiding Lolly Miedema voet aan de grond kreeg in de vluchtige wereld van het vliegen. Een wereld die werd bevolkt door megalomane piloten en geshopsedeerde stessen, die allemaal zo hun eigen reden hadden om liever een week in Delhi te zitten dan thuis voor de buis.


Foto's

Quotes

Rake parodieën van de luchtvaart.
NRC Handelsblad
13 april 2004

In een hoog tempo zetten de acteurs en actrices niet alleen de hoofdpersonages neer maar ook een duizelingwekkend aantal andere typetjes. En al die personages zijn even verzorgd vormgegeven.
er ontstaan raak getypeerde personages met eigen stem, mimiek en motoriek.
Algemeen Dagblad
15 maart 2004

In herkenbare sketches is de werkelijkheid flink uitvergroot met spitsvondige teksten en geestige, melige grappen.
Algemeen Dagblad
15 maart 2004

Hoge grapdichtheid in 'Stessen'.
Telegraaf
15 maart 2004

De gein begon al in de foyer en het had uiteindelijk alle kenmerken van een komedie die volledig over de kop gaat. Razendsnelle verkleedpartijen, ingewikkelde relaties en chaos. Een hedendaags Theater van de Lach op tien kilometer hoogte.
Telegraaf
15 maart 2004

Iedereen acteert fantastisch, de scenes zijn hilarisch, de teksten zijn goed en de kostuums zien er prachtig uit.
Trouw
15 maart 2004

Als top-typeurs weten Plien & Bianca, Groot en Schumacher wel raad met al die figuren. Ze zijn soms onbedaarlijk grappig, die versierderige piloten en die blasé stewardessen, de grondemployés en de purser met haar reglementen. En de verveelde toon (...) is raak getroffen.
NRC Handelsblad
13 maart 2004


Credits

Spel: Plien van Bennekom, Bianca Krijgsman, Paul Groot, Owen Schumacher Tekst: Paul Groot Regie: Genio de Groot Decorontwerp: Thomas Rupert Kostuumontwerp: Arno Bremers, Regina Rorije Lichtontwerp: Geldof, Verhaart & Den Ottolander Composities en arrangementen: Diederik van Vleuten Choreografie: Wilma Hoornstra Pruiken: Sjoerd Didden, Head Affairs Dramaturgische adviezen: Carel Alphenaar Goocheladviezen: Hans Klok Regie- en productieassistent: Arjan Schoolderman Productie: Stichting Harde Stukjes i.s.m. Bos Theaterprodukties Licht: Sebastiaan Kruijs Geluid: Patricia Boogaard Changementen: Niek Snel Kleedster / tourmanager: Judith van Ooijen Vervaardiging decor: Vorm & Decor Uitvoering kostuums: Bert Nuhaan, Anita Bossinade, Carine Beelen Fotografie en grafisch ontwerp: Katinka Krijgsman


SEIZOEN 2003 - 2004

De Gesluierde Monologen Stessen De Vagina Monologen


CONTACT
ZEEBURGERDIJK 84
1094 AG AMSTERDAM
020 - 42 11 221
INFO@BOSTHEATERPRODUCTIES.NLVOOR DE PERS
VOOR THEATERS
BOS BUSINESS
ANBI INFORMATIEWEBSHOP
ARCHIEF
REPETITIERUIMTE
PRIVACYVERKLARING