SEIZOEN 2012 - 2013

De Vagina Monologen

DE VAGINA MONOLOGEN


Theaterbelevenis De Vagina Monologen exclusief in DeLaMar!

Speelperiode: 26 augustus t/m 26 november 2012
Reprise: 7 maart t/m 4 juni 2014
Première: 28 augustus 2012, DeLaMar Theater, Amsterdam


Zin in een vriendinnenavond? Of een uitje met je zus, moeder of dochter? Kom dan naar De Vagina Monologen! Eén avond in de week is het ladies night in DeLaMar met deze heerlijke theaterhit. De voorstelling heeft alles in zich voor een optimale theaterbelevenis: hilarische anekdotes, ontroerende momenten, prikkelende verhalen en begeleidende live muziek. Plus een cast vol bekende vrouwen uit de werelden van literatuur, televisie, theater, sport en politiek. Welke vrouwen u gaat zien, blijft een verrassing en dat gegeven maakt elke avond anders.

Het stuk is de oerversie van alle monologenvoorstellingen die daarna veelvuldig zijn gemaakt. Het bestaat uit tien monologen, gebaseerd op interviews die de Amerikaanse schrijfster Eve Ensler hield met tweehonderd vrouwen over hun vagina. In de gesprekken bleek de vagina letterlijk een schaamstreek. Maar als de vrouwen eenmaal begonnen te praten, waren ze bijna niet meer te stoppen.

De Vagina Monologen waren ruim tien jaar geleden voor het eerst in Nederland te zien. Het kan niemand zijn ontgaan: geen enkel ander stuk was zo veelbesproken en deed zoveel stof opwaaien. Meerdere seizoen achter elkaar was het dé theatertopper en de zalen zaten dan ook tot aan de nok toe vol. Hoe geweldig is het dat De Vagina Monologen opnieuw gespeeld gaan worden – exclusief in DeLaMar! Voor iedereen die de voorstelling nog niet heeft gezien of graag nóg een keer wil genieten.

P.s.: Mannen zijn natuurlijk ook van harte welkom!

Video's


Foto's


Credits

Tekst: Eve Ensler Vertaling: Barbara van Kooten Eindregie: Arjan Schoolderman Video ontwerp: Morgana Machado Marques en Lisette Spiegeler Decoradvies: Catharina Scholten Lichtontwerp: Costa Jouzy Contrabas: Kim Soepnel Techniek: Seth Mook Producent: Bos Theaterproducties Vrouwen: Adriënne Kleiweg, Anita Witzier, Birgit Schuurman, Catherine Keyl, Céline Purcell, Cystine Carreon, Diana Dobbelman, Gerda Cronie, Hetty Heyting, Ilse Heus, Inge Ipenburg, Ingeborg Elzevier, Izaline Calister, Jasmine Sendar, Marga van Praag, Mariska van Kolck, Marlijn Weerdenburg, Myrna Goossen, Nelli Cooman, Renée van Wegberg, Sarah Chronis, Saskia Temmink, Suzan Seegers, Tante Es, Trudy de Jong en Violet Falkenburg e.a.


SEIZOEN 2012 - 2013

Ek Loop Die Pad Tegengif Dubbel Cabaret HEMA de musical Syndroom van Zeben Rewind and Say Hello Theatertour Gelukzoekers De Nacht van NUHR One Night of Queen Heb je hun weer... Wachtlokaal 9 / Cabarestafette 2012 Soul Celebration Joy to the world Terug naar de kust De Vagina Monologen DE VERLEIDERS: de casanova's van de vastgoedfraude Zadelpijn 2: Het verwende nest


CONTACT
ZEEBURGERDIJK 84
1094 AG AMSTERDAM
020 - 42 11 221
INFO@BOSTHEATERPRODUCTIES.NLVOOR DE PERS
VOOR THEATERS
BOS BUSINESS
ANBI INFORMATIEWEBSHOP
ARCHIEF
REPETITIERUIMTE
PRIVACYVERKLARING