SEIZOEN 2005 - 2006

Strak

JOEP ONDERDELINDEN

STRAK


HET VERHAAL VAN EEN 40-ER EN DE WETTEN VAN DE ZWAARTEKRACHT

Speelperiode 28 januari t/m 28 mei 2005 en 6 januari t/m 8 mei 2006
Première 5 april, Leidse Schouwburg, Leiden

Het kan niet stuk met Joep Onderdelinden. Een vertrouwd en geliefd toneel-, film- en televisiegezicht was hij al jaren, maar nu heeft ook het cabaretpubliek hem in de armen gesloten. Zijn eerste solo voorstelling JOEP heeft twee seizoenen met veel succes langs de theaters getoerd: volle zalen en enthousiast publiek.Vorig seizoen bewees hij met zijn nieuwe programma STRAK klaar te zijn voor de stap naar grotere zalen en een groter publiek.

STRAK is een intens geestige voorstelling (Telegraaf) waarin Joep zijn publiek via absurde verhalen en met een mimiek om van te smullen door de avond leidt (TROUW). Joep is die goeie vriend, met wie het altijd gezellig is en Joep toont zich een topacteur (AD). Hij voert een baby ten tonele en ondergaat een extreme make-over die beide nog lang op je netvlies blijven hangen (NRC). Onderdelinden is als cabaretier zonder meer een aanwinst van formaat (Leeuwarder Courant).

STRAK is het verhaal van een 40-er en de wetten van de zwaartekracht. In een strak schema gaat alles over rozen. Midlifecrisis? Nooit van gehoord! Ouderdomsvlekken? Negeren! Blijven kijken! Houd open die blik! Dat houd je fris, dat houd je alert, dat houd je jong! Hij is 40, maar je ziet het niet! STRAK is een avond vol energieke eenden, zingende zwanen, blèrende baby’s, ontroerende oma’s en kwaaie kabouters die op geheel eigen wijze – fysiek, beeldend en energiek – hun plooien strakker dan strak trekken!
Foto's

Quotes

absurde verhalen en een mimiek om van te smullen
Trouw
14 juli 2005

Joep is die goeie vriend, met wie het altijd gezellig is en Joep toont zich een topacteur.
Algemeen Dagblad
1 juli 2005

Hij voert een baby ten tonele en ondergaat een extreem make- over die beide nog lang op je netvlies blijven hangen
NRC
1 juli 2005

Onderdelinden is als cabaretier zonder meer een aanwinst van formaat
Leeuwarder Courant
1 juli 2005

intens geestige voorstelling
De Telegraaf
1 juli 2005


Credits

Producent Onderdeterp BV ism. Bos Theaterproducties Tekst en spel Joep Onderdelinden Begeleiding Margot Rôs Muziek Raymund van Santen Kostuums Annemarie Fok & Arno Bremers Ontwerp affiche Heft, Amsterdam Techniek Eelco Vellema & Martijn Jurjus Licht Geldof, Verhaart & Den Ottolander Met dank aan Carla Mulder en Job Gosschalk


SEIZOEN 2005 - 2006

Amadeus XL De GVR (de grote vriendelijke reus) Zere Benen Strak Alles wat telt One Night of Queen Requiem Flamenco Vendetta, Godvader deel IV Petits Crimes The End is Naai


CONTACT
ZEEBURGERDIJK 84
1094 AG AMSTERDAM
020 - 42 11 221
INFO@BOSTHEATERPRODUCTIES.NLVOOR DE PERS
VOOR THEATERS
BOS BUSINESS
ANBI INFORMATIEWEBSHOP
ARCHIEF
REPETITIERUIMTE
PRIVACYVERKLARING