SEIZOEN 2005 - 2006

The End is Naai

PIETER DIRK UYS

THE END IS NAAI


‘N IKOON VAN DIE SUID-AFRIKAANSE TEATERWERELD

Speelperiode 5 t/m 23 oktober 2005
Première 7 oktober, Theater De Veste, Delft

Pieter-Dirk Uys en Nederland hebben een lange en rijke historie. Sinds begin jaren tachtig treedt de Zuid-Afrikaanse cabaretier hier met veel succes op. En heeft hij zijn scherpe visie op de Zuid-Afrikaanse politiek en samenleving met ons gedeeld. Vier jaar lang moest het Nederlandse publiek het zonder hem stellen, maar gelukkig komt Uys zijn nieuwe show The End Is Naai in oktober 2005 aan ons laten zien.

Hij heeft namelijk wat met ons te vieren: tien jaar democratie en gelijkheid in Zuid-Afrika (2004). Als vanouds gaat de satiricus vol in de aanval, is hij grof, politiek incorrect, oprecht, hoopvol en vertelt hij zíjn waarheid. Maar Pieter-Dirk Uys laat niet alleen zijn vlijmscherpe humor los op het Zuid-Afrika van nu, ook ons eigen Nederland ontkomt niet aan zijn kritische blik. Inmiddels is het hier eveneens aan de orde van de dag: corruptie, extremisme en politieke moord. Uys heeft het allemaal op de voet gevolgd en dat zullen we weten! De harde waarheid is nog nooit zo grappig geweest.

p.s. The End Is Naai trekt wereldwijd talloze toeschouwers en stond al met veel succes op West End en Broadway. In Nederland gaat de show op vrijdag 7 oktober in première (Theater De Veste, Delft). The End Is Naai is Uys’ tiende cabaretprogramma op Hollandse bodem. Een feestelijk, satirisch jubileum dus!

Engelstalig / Zuid-AfrikaansBezoek de website van Pieter Dirk Uys


Quotes

Dit is tranen met tuiten lachen
Time Out
1 juli 2005

Lachen alleen kan de wereld niet veranderen. Maar Uys weet precies hoe je het als wapen gebruikt om een revolutie te beginnen
The Guardian
1 juli 2005


Credits

Producent Evita Se Perron ism Bos Theaterproducties Tekst en spel: Pieter-Dirk Uys


SEIZOEN 2005 - 2006

Amadeus XL De GVR (de grote vriendelijke reus) Zere Benen Strak Alles wat telt One Night of Queen Requiem Flamenco Vendetta, Godvader deel IV Petits Crimes The End is Naai


CONTACT
ZEEBURGERDIJK 84
1094 AG AMSTERDAM
020 - 42 11 221
INFO@BOSTHEATERPRODUCTIES.NLVOOR DE PERS
VOOR THEATERS
BOS BUSINESS
ANBI INFORMATIEWEBSHOP
ARCHIEF
REPETITIERUIMTE
PRIVACYVERKLARING