SEIZOEN 2010 - 2011

De Avonden

DE AVONDEN


Speelperiode: 8 oktober 2010 t/m 19 januari 2011
Première: 16 oktober 2010, Stadsschouwburg Haarlem


Reves debuutroman is klassiek geworden als de aangrijpende beschrijving van de verstikkende saaiheid die Nederland in de naoorlogse jaren kenmerkte. In de voorstelling worden de Hollandse bekrompenheid en benauwdheid op uitvergrote, en daardoor vaak komische wijze neergezet, doorspekt met (zwarte) humor. Al eerder, ruim tien jaar geleden, bewerkte en regisseerde Léon van der Sanden Reves roman. De meester zelf schreef hierover: '...dit is veel en veel meer dan een schitterend toneelstuk: het is een bom (...) Het toneelstuk De Avonden stijgt boven plot en materie uit.' Van der Sanden heeft zich opnieuw laten inspireren en presenteert een nieuwe bewerking, regie én cast.

Video's


Foto's

Quotes

Cammaert (...)een indrukwekkende Frits.
www.onstage.nl
4 november 2010

Als je een roman als De Avonden voor het toneel wil bewerken, dan is dit wel ongeveer de manier. Het is een snelle, soms slapstickachtige voorstelling, waarbij de toeschouwer zich geen moment verveelt. Mijn vriend, die meestal in slaap valt zodra de zaallichten doven, zat de hele avond op het puntje van zijn stoel.
Nop Maas
19 oktober 2010

…dit is veel en veel meer dan een schitterend toneelstuk: het is een bom (…). Het toneelstuk De Avonden stijgt boven plot en materie uit.
Gerard Reve
15 september 2010


Credits

Naar het boek van: Gerard Reve Bewerking en regie: Léon van der Sanden Spel:Thomas Cammaert (Frits van Egters), Marie-Christine de Both (moeder), Bas Keijzer (vader), Hanne Arendzen (Ina, joosje, Irene en Bep Spanjaard), Thijs Prein (Joop, Jaap en Piet) en Anne Prakke (Maurits, Louis, Arend Wortel en Henk) Vormgeving: Catharina Scholten Kostuums: Maya Schröder Composities: Danny Weijermans Fotografie: Leo van Velzen Grafisch ontwerp: Erik Kriek


SEIZOEN 2010 - 2011

Alles voor de Führer De Aanslag Wilde Lucht Vuur in glas De Avonden De 101 Dalmatiërs De Eenzaamheid van de Priemgetallen Havana Rakatan MARILYN MONROE: Diamonds are a girls best friend Het werkt wel NAT One Night of Queen Flamenco sin Fronteras Heb je hun weer... Grace Soul & Disco Brothers Zadelpijn en ander damesleed


CONTACT
ZEEBURGERDIJK 84
1094 AG AMSTERDAM
020 - 42 11 221
INFO@BOSTHEATERPRODUCTIES.NLVOOR DE PERS
VOOR THEATERS
BOS BUSINESS
ANBI INFORMATIEWEBSHOP
ARCHIEF
REPETITIERUIMTE
PRIVACYVERKLARING