SEIZOEN 2010 - 2011

MARILYN MONROE: Diamonds are a girls best friend

MARILYN MONROE: DIAMONDS ARE A GIRLS BEST FRIEND


Speelperiode: 27 maart t/m 27 mei 2010
Reprise: 28 september t/m 16 oktober 2010
Première: 8 april 2010, Verkadefabriek, Den Bosch


Marilyn Monroe was sexy en kwetsbaar. Showbizz en politiek botsten met elkaar, haar vrouwelijkheid riep aanbidding en weerstand op en haar tragische jeugd werd haar uiteindelijk fataal. Iedereen kent haar, maar niemand weet wie zij werkelijk was. Vier toneelschrijvers geven Marilyn taal; drie actrices vertellen Marilyn's verhaal waar tijdens haar leven niet naar werd geluisterd, het verhaal over strijd tussen schijn en werkelijkheid. Een eigentijdse muziektheatervoorstelling over hét icoon van de twintigste eeuw.

Bezoek de website van MARILYN MONROE: Diamonds are a girls best friend

Video's


Foto's

Quotes

Toont de breekbare vrouw achter de Amerikaanse seksgodin.. als je alle schillen weghaalt, de sterrenstralen, de jurk, het lijf, de vrouwelijkheid, de gedachtes, dan blijft er leegte over..
NRC Handelsblad
21 september 2010

Jaspers weet de peilloze eenzaamheid te treffen als vrouw, als actrice, als ster.. met Marilyn laat Matzer ons opnieuw kijken naar beelden die we als overbekend vastgezet hebben in onze gedachten..
Brabants Dagblad
21 september 2010

Een indringend portret dat wisselt in intentie: anekdotisch, luchtig, filosofisch, bijtend.. Lekkere, pakkende liedjes gespeeld door Helge Slikker en Jasper Boeke..
Gooi - en Eemlander
21 september 2010

Ongemerkt versmelten fan en idool met elkaar.. daarnaast komen ook de twijfels en eenzaamheid onder het vernis van de glamour aan de orde..
Trouw
21 september 2010

Biografisch toneel en muziektheater inéén.. Marlijn Weerdenburg is de zingende glamourgirl, Fokka Deelen de nadenkende Marilyn die Ulysses leest en Wendell Jaspers het breekbare meisje dat huilt om gemaaide bloemen, maar onzichtbaar verstopt blijft achter een stralende glimlach en weelderige krullen..
Parool
21 september 2010

Wonderwel hebben de schrijvers de clichébeelden buiten beschouwing weten te laten, hoewel het niet makkelijk moet zijn geweest is het Matzer gelukt om de vier stukken samen te kneden tot een logisch geheel..
Theaterjournaal.nl
21 september 2010

Erg mooie muziek waardoor de scènes nog meer body krijgen..
Theaterparadijs.nl
21 september 2010

De vrouw waarnaar miljoenen mannen verlangen, stampvoet als een snikkend klein meisje dat bang is voor het donker.. een ongelooflijk boeiend raadsel op een spannende manier in beeld gebracht..
theatercentraal.nl
21 september 2010


Credits

Regie: Madeleine Matzer Tekst: Frouke Fokkema, Peter de Graef, Frederieke Hijink, Gerardjan Rijnders Spel: Wendell Jaspers, Fokka Deelen, Marlijn Weerdenburg, Helge Slikker, Jasper Boeke Muziek: Helge Slikker Dramaturgie: Anneke Jansen Decor: Sanne Danz en Lonneke Cuppen Lichtontwerp: Matthijs van Meeuwen Kostuums: Ilse Vermeulen Techniek: Frans Baudoin, Tjerk Ensermo en Emile van Gils Virtual design: Job Jutten Fotografie: Joep Lennarts


SEIZOEN 2010 - 2011

Alles voor de Führer De Aanslag Wilde Lucht Vuur in glas De Avonden De 101 Dalmatiërs De Eenzaamheid van de Priemgetallen Havana Rakatan MARILYN MONROE: Diamonds are a girls best friend Het werkt wel NAT One Night of Queen Flamenco sin Fronteras Heb je hun weer... Grace Soul & Disco Brothers Zadelpijn en ander damesleed


CONTACT
ZEEBURGERDIJK 84
1094 AG AMSTERDAM
020 - 42 11 221
INFO@BOSTHEATERPRODUCTIES.NLVOOR DE PERS
VOOR THEATERS
BOS BUSINESS
ANBI INFORMATIEWEBSHOP
ARCHIEF
REPETITIERUIMTE
PRIVACYVERKLARING