De Eenzaamheid van de Priemgetallen

DE EENZAAMHEID VAN DE PRIEMGETALLEN


Speelperiode: 26 maart t/m 4 juni 2011
Reprise: 4 november t/m 17 december 2011
Première: 7 april 2011, Verkadefabriek, Den Bosch


De vriendschap tussen Alice en Mattia laat zien hoe complex de menselijke psyche werkt. Vanaf hun allereerste ontmoeting voelen de twee zich met elkaar verbonden, maar traumatische jeugdervaringen staan een wezenlijk contact in de weg. Van het boek van Paolo Giordano zijn wereldwijd meer dan een miljoen exemplaren verkocht; het won de meest gezaghebbende Italiaanse literatuurprijs, de Premio Strega. De Libelle schreef: 'Als u maar één boek per jaar leest, kies dan voor dit verhaal.' En Het Parool: 'Dit boek kan de lezer niet onberoerd laten.' Van de makers van het toneelstuk Knielen op een bed violen.

TrailerFoto's

Open grote versie Open grote versie Open grote versie Open grote versie Open grote versie Open grote versie Open grote versie Open grote versie Open grote versie

Video
Quotes

- Net naar De eenzaamheid van de priemgetallen geweest in Kennemer theater.Zo geweldig. Misschien is wiskunde toch leuk (@JDorenbosdeHen)
- TIP! De eenzaamheid van de priemgetallen van Matzer! Hoe ontroerend onhandigheid kan zijn. Maak er tijd voor. (@PPWindhorst)
- Mag ik nog een aanrader doen: toneelstuk Eenzaamheid vd Priemgetallen (gister gezien, echt geweldig!!!!! (@HeidivdMolen)
- Net terug van Eenzaamheid van de priemgetallen. Wat een fascinerende voorstelling!! En dit was nog maar de 2e try out... #gaatdatzien (@elians84)
- #eenzaamheid van de priemgetallen in de #verkadefabriek door #matzer. Na de film nu toneelstuk. Ingetogen mooi. (@JeanAbel73)
Publieksreacties n.a.v. try out via Twitter
4 april 2011

Mensen..het was geweldig!!! De onmacht, de liefde, het neerzetten het autistische stuk, en dat alles heel natuurlijk gedaan. Ik ben vaak geraakt, en het is van het begin tot het eind boeiend. Erg knap ook hoe je in seconden mensen van gedaante ziet veranderen, van jonge meid naar wat oudere moeder,en je beleeft het ook meteen zo! ook ...nog eens prachtig gezongen!! Een echte aanrader, hoop dat jullie een goed feestje hebben gehad,want dit is echt iets om trots op te zijn!!! Succes verder en wellicht tot nog eens!
Publieksreactie n.a.v. try out via Facebook-fanpagina
4 april 2011

We zagen de try-out van De Eenzaamheid van Priemgetallen. In de nieuwste productie van Madeleine Matzer komt andermaal haar buitengewone gevoel voor vertaling van de sfeer van een boek naar voren. Eerder zag u in De Beun "Knielen op een bed violen" . Zelf zegt ze over de toneelbewerking van deze wereldwijde bestseller -waar ook al een film van is gemaakt- dat je op toneel kunt bereiken dat de toeschouwer de film in zijn hoofd ziet door een suggestie te wekken zonder de volledige, kille, verbeelding. Zo hebben wij het ook ervaren. Geweldig spel van de jonge Vlaamse actrice Laurence Roothooft als Alice en Maryn Klaver als Mateo. Imponerend was Lottie Helingman als kameleon in zeven rollen en Wolter Muller in even zoveel verschillende gedaantes. Ze spelen moeders en vaders en vriendinnen en vrienden. Gevierenlijk zingen ze ook nog prachtig en volkomen natuurlijk in het toneelspel. Mateo de ietwat autistische jongen die wegvlucht uit alles wat bindt, Alice het meisje dat fysiek en geestelijk verminkt uit een ski-ongeluk overleefde. Nee, het zijn geen zielige personen die door de acteurs worden gespeeld, maar je voelt wel met ze mee. Geen geluid in de zaal tijdens de ruim honderd minuten durende pauzeloze voorstelling. Een jong publiek dat ovationeel bedankte voor deze try-out die naar ieders gevoel al "af" was. Een beleving die u zich niet moet laten ontgaan!
Publieksreactie n.a.v. try out via Theater De Beun
4 april 2011

Deze prachtige roman (voortreffelijk vertaald uit het Italiaans) wordt allesbehalve clichématig uitgewerkt. Giordano’s personages zijn allen een beetje weird en hij zit daar met machtig proza bovenop.
Nu.nl over het boek
21 september 2010

Van zijn debuutroman De eenzaamheid van de priemgetallen werden in Italië ruim een miljoen exemplaren verkocht en in Nederland ongeveer 250.000. Daarmee is Nederland het land waar hij buiten zijn geboorteland het meeste succes heeft.
nrcboeken.nl over het boek
21 september 2010

Paolo Giordano is geen filmster, geen zanger en evenmin voetballer van Juventus, al komt hij uit Turijn. Giordano is schrijver. Met dat beroep werf je doorgaans weinig groupies. Maar de vele, spontane reacties op zijn debuutroman op websites en blogs zijn zo juichend, de complimenten aan hem zijn zo liefdevol, dat de literaire wereld in Italië spreekt van een ‘woeste, onstuimige’ gebeurtenis.
De Volkskrant over het boek
21 september 2010

Credits

Naar de roman van: Paolo Giordano Bewerking en regie: Madeleine Matzer Spel: Marijn Klaver, Laurence Roothooft, Wolter Muller en Lottie Hellingman. Foto boekomslag: Mirjan van der Meer Dramaturgie tekst: Cecile Brommer Dramaturgie voorstelling: Steven Peters Decorontwerp: Sanne Danz Kostuumontwerp: Ilse Vermeulen Lichtontwerp: Matthijs van Meeuwen Video-ontwerp: Ruut van der Beele Virtual design: Job Jutten Muziek: Helge Slikker Casting: Kemna Casting, Marc van Bree Grafisch ontwerp: Volle Kracht Fotografie: Joep Lennarts Scènefotografie: Michel Porro


CONTACT
ZEEBURGERDIJK 84
1094 AG AMSTERDAM
020 - 42 11 221
INFO@BOSTHEATERPRODUCTIES.NLVOOR DE PERS
VOOR THEATERS
BOS BUSINESS
ANBI INFORMATIEWEBSHOP
ARCHIEF
REPETITIERUIMTE
PRIVACYVERKLARING