SEIZOEN 2010 - 2011

De Eenzaamheid van de Priemgetallen

DE EENZAAMHEID VAN DE PRIEMGETALLEN


Speelperiode: 26 maart t/m 4 juni 2011
Reprise: 4 november t/m 17 december 2011
Première: 7 april 2011, Verkadefabriek, Den Bosch


De vriendschap tussen Alice en Mattia laat zien hoe complex de menselijke psyche werkt. Vanaf hun allereerste ontmoeting voelen de twee zich met elkaar verbonden, maar traumatische jeugdervaringen staan een wezenlijk contact in de weg. Van het boek van Paolo Giordano zijn wereldwijd meer dan een miljoen exemplaren verkocht; het won de meest gezaghebbende Italiaanse literatuurprijs, de Premio Strega. De Libelle schreef: 'Als u maar één boek per jaar leest, kies dan voor dit verhaal.' En Het Parool: 'Dit boek kan de lezer niet onberoerd laten.' Van de makers van het toneelstuk Knielen op een bed violen.

Video's


Foto's

Quotes

Net naar De eenzaamheid van de priemgetallen geweest in Kennemer theater.Zo geweldig. Misschien is wiskunde toch leuk (@JDorenbosdeHen)

TIP! De eenzaamheid van de priemgetallen van Matzer! Hoe ontroerend onhandigheid kan zijn. Maak er tijd voor. (@PPWindhorst)
Publieksreacties op Twitter
4 april 2011

Mensen..het was geweldig!!! De onmacht, de liefde, het neerzetten, het autistische stuk, en dat alles heel natuurlijk gedaan. Ik ben vaak geraakt, en het is van het begin tot het eind boeiend. Erg knap ook hoe je in seconden mensen van gedaante ziet veranderen, van jonge meid naar wat oudere moeder
Publieksreactie op Facebook
4 april 2011

We zagen de try-out van De Eenzaamheid van Priemgetallen. In de nieuwste productie van Madeleine Matzer komt andermaal haar buitengewone gevoel voor vertaling van de sfeer van een boek naar voren. Geweldig spel van de jonge Vlaamse actrice Laurence Roothooft als Alice en Maryn Klaver als Mateo. Imponerend was Lottie Helingman als kameleon in zeven rollen en Wolter Muller in even zoveel verschillende gedaantes.
Publieksreactie
4 april 2011

Mag ik nog een aanrader doen: toneelstuk Eenzaamheid vd Priemgetallen (gister gezien, echt geweldig!!!!! (@HeidivdMolen)

Net terug van Eenzaamheid van de priemgetallen. Wat een fascinerende voorstelling!! En dit was nog maar de 2e try out... #gaatdatzien (@elians84)
Publieksreacties op Twitter
4 april 2011


Credits

Naar de roman van: Paolo Giordano Bewerking en regie: Madeleine Matzer Spel: Marijn Klaver, Laurence Roothooft, Wolter Muller en Lottie Hellingman. Foto boekomslag: Mirjan van der Meer Dramaturgie tekst: Cecile Brommer Dramaturgie voorstelling: Steven Peters Decorontwerp: Sanne Danz Kostuumontwerp: Ilse Vermeulen Lichtontwerp: Matthijs van Meeuwen Video-ontwerp: Ruut van der Beele Virtual design: Job Jutten Muziek: Helge Slikker Casting: Kemna Casting, Marc van Bree Grafisch ontwerp: Volle Kracht Fotografie: Joep Lennarts Scènefotografie: Michel Porro


SEIZOEN 2010 - 2011

Alles voor de Führer De Aanslag Wilde Lucht Vuur in glas De Avonden De 101 Dalmatiërs De Eenzaamheid van de Priemgetallen Havana Rakatan MARILYN MONROE: Diamonds are a girls best friend Het werkt wel NAT One Night of Queen Flamenco sin Fronteras Heb je hun weer... Grace Soul & Disco Brothers Zadelpijn en ander damesleed


CONTACT
ZEEBURGERDIJK 84
1094 AG AMSTERDAM
020 - 42 11 221
INFO@BOSTHEATERPRODUCTIES.NLVOOR DE PERS
VOOR THEATERS
BOS BUSINESS
ANBI INFORMATIEWEBSHOP
ARCHIEF
REPETITIERUIMTE
PRIVACYVERKLARING