SEIZOEN 2010 - 2011

Alles voor de Führer

ALLES VOOR DE FÜHRER


Speelperiode: 1 april t/m 14 mei 2011

Dit is het derde en laatste deel van de bekende Trilogie van de Waan, een tragikomische reeks van nieuwe Nederlandse toneelstukken over drie vrouwen en hun verdwaasde geloof in het nazisme. Bijzonder is de vorm waarin de stukken zijn gegoten: geen kant-en-klare voorstelling met alles erop en eraan, maar een indringende reading waarbij een beroep wordt gedaan op uw fantasie en inlevingsvermogen. De stukken zijn geschreven door Ton Vorstenbosch en Kiek Houthuijsen. Een wisselende cast van de beste acteurs van ons land geven acte de présence.

Het woord is aan de rijke en mooie Magda die niets liever wil dan first lady van het Derde Rijk zijn. Maar het lukt haar niet het hart van de Führer te veroveren en ze moet genoegen nemen met zijn rechterhand, propagandaminister Goebbels. Om het beeld op te houden van ideale nazi-vrouw, krijgt ze met Goebbels zes kinderen, accepteert ze zijn amoureuze escapades en legt ze zich neer bij Hitlers verbod om van hem te scheiden. Alles voor de Führer: het fascinerende verhaal van een verdwaasde vrouw die in het zicht van de ondergang van Het Derde Rijk haar laatste concessie doet: ze vergiftigt haar kinderen alvorens zichzelf van het leven te beroven.

Bezoek de website van Alles voor de Führer


Foto's

Quotes

Het is knap om een voorstelling met zo weinig tierelantijnen toch vijf kwartier lang zo boeiend te houden dat je op het puntje van je stoel blijft zitten. Het lukt Vorstenbosch en Houthuijsen.
GPD over deel 1 van Trilogie van de Waan 'Ik ben Nietsche'
21 september 2010

Ook dit keer weer leefden Vorstenbosch en Houthuijsen zich volop uit in schitterende teksten, rijkelijk gebruik makend van dingen die ooit echt gezegd zijn door de betreffende personen. En ook dit keer weer slaagden ze er in er een voorstelling van te maken die je - ondanks het ontbreken van decors en andere attributen - ademloos volgt.
GPD over deel 2 van de Trilogie van de Waan 'Ik hield van Hitler'
21 september 2010


Credits

Tekst: Kiek Houthuijsen, Ton Vorstenbosch Spel: Kiek Houthuijsen, Ton Vorstenbosch en een wisselende cast van 2 topacteurs


SEIZOEN 2010 - 2011

Alles voor de Führer De Aanslag Wilde Lucht Vuur in glas De Avonden De 101 Dalmatiërs De Eenzaamheid van de Priemgetallen Havana Rakatan MARILYN MONROE: Diamonds are a girls best friend Het werkt wel NAT One Night of Queen Flamenco sin Fronteras Heb je hun weer... Grace Soul & Disco Brothers Zadelpijn en ander damesleed


CONTACT
ZEEBURGERDIJK 84
1094 AG AMSTERDAM
020 - 42 11 221
INFO@BOSTHEATERPRODUCTIES.NLVOOR DE PERS
VOOR THEATERS
BOS BUSINESS
ANBI INFORMATIEWEBSHOP
ARCHIEF
REPETITIERUIMTE
PRIVACYVERKLARING