SEIZOEN 2009 - 2010

Cape Connection

CAPE CONNECTION


Uniek en eenmalig internationaal theaterconcert

Speelperiode 20 april t/m 1 juni 2010
Première: 28 april 2010, Parktheater Eindhoven


Kaap de Goede Hoop op de zuidpunt van Afrika was door de eeuwen heen een snijpunt van culturen. Portugese en Hollandse zeevaarders kwamen in aanraking met de oorspronkelijke bevolking van het Afrikaanse continent. Die plek is het uitgangspunt van drie muzikale reizigers die niet wonen waar ze zijn geboren.

Fernando Lameirinhas als Portugees wonend in Nederland.
Stef Bos als Nederlander wonend in Zuid-Afrika.
Régis Gizavo uit Madagaskar wonend in Frankrijk.

Drie muzikanten/componisten die tijdens hun reis door de tijd altijd voorbij hun eigen cultuurgrens zochten naar een muzikale horizon. In het verleden werkten zij al afzonderlijk samen in diverse muzikale projecten. Maar nu komen ze voor het eerst gedrieën bijeen in een vuurwerk van kleuren die de verschillen willen vieren. 'Celebrating differences' in een taal die geen grenzen kent: de muziek. Dit voorjaar repeteerde het gezelschap in Zuid-Afrika om zich daar te laten inspireren door de smeltkroes van culturen en muziekstijlen die het land rijk is.

Ondersteund door een internationale band bestaande uit Antonio Lameirinhas (Portugal), David Mirandon (Frankrijk), Frido ter Beek (Nederland) en Juan Pablo Dobal (Argentinië) zal deze tournee dit voorjaar éénmalig in Nederland te zien zijn.

Video's


Foto's

Audio

Mijn Stad


Nahazo


Viagem


Quotes

Cape Connection is meer dan samen muziek maken, het is een samensmelting van talen en culturen, resulterend in nieuwe, onvoorwaardelijke muziek
Dick Laning, de Stentor
8 mei 2010

Feestelijke muziek voor ziel en zaligheid
Dick Laning, de Stentor
8 mei 2010


Credits

Met: Stef Bos, Fernando Lameirinhas, Régis Gizavo Band: Antonio Lameirinhas, David Mirandon en Juan Pablo Dobal


SEIZOEN 2009 - 2010

Anne De Afscheidsmonologen AMANDLA! MANDELA Kerse Teen Die Donker Cape Connection Achterlijker dan dwars Ik hield van Hitler Soulcabaret MARILYN MONROE: Diamonds are a girls best friend De adem van Eva One Night of Queen The best of Soweto Gospel Choir Tante Patent De Tweeling van Hunebed tot Hyves: de cabaretcanon van de Nederlandse geschiedenis


CONTACT
ZEEBURGERDIJK 84
1094 AG AMSTERDAM
020 - 42 11 221
INFO@BOSTHEATERPRODUCTIES.NLVOOR DE PERS
VOOR THEATERS
BOS BUSINESS
ANBI INFORMATIEWEBSHOP
ARCHIEF
REPETITIERUIMTE
PRIVACYVERKLARING