SEIZOEN 2009 - 2010

De Afscheidsmonologen

DE AFSCHEIDSMONOLOGEN


Ontroerende, verrassende en humoristische verhalen over de dood

Speelperiode: 16 oktober 2009 t/m 16 februari 2010
Premire: 12 november, Leidse Schouwburg, Leiden

Dit is een nieuwe voorstelling in de zeer succesvolle monologenreeks! Na De Vagina Monologen, De Gesluierde Monologen en Het Goede Lichaam is er nu De Afscheidsmonologen: ontroerende en originele monologen over de dood. Gebracht door topacteurs en BN-ers die iedere avond in wisselende bezetting hun opwachting maken. Rian Gerritsen is het vaste gezicht. Elke avond is het een verrassing welke twee gastrolspelers er verder op het podium staan. Ook de schrijvers van De Afscheidsmonologen zijn spraakmakend: niemand minder dan o.a. Kees van Kooten, Sara Kroos, Nilgn Yerli, Judith Herzberg, Cornald Maas en Gijs Scholten van Aschat tekenden voor een persoonlijk verhaal over dit universele onderwerp.
Het aftakelingsproces, rouwverwerking en het leven na de dood komen aan bod, maar ook onderwerpen als modeverschijnselen en rituelen rond de dood. Het is niet allemaal pijn en verdriet wat de klok slaat, De Afscheidsmonologen zijn soms ook hilarisch er kan en mag om de dood gelachen worden. Een voorstelling vol herkenbare n verrassende momenten.

Video's


Foto's

Audio

Interview Kruispunt Radio 25-10-2009


Quotes

Innemende lezers Noraly Beyer en Joost Prinsen scheppen een melancholieke sfeer
Volkskrant
14 november 2009

Ook steeds aanwezig is muzikant Arend Niks, die het geheel completeert met verrassende composities, spel op onder meer een blaaspiano, en af een toe een woord.
Volkskrant
14 november 2009

De teksten (...) zijn afwisselend ingetogen, weemoedig, schrijnend, maar ook geestig en met vaak onvermoede wendingen.
Volkskrant
14 november 2009

Neem daarbij het innemende 'spel' van Prinsen en Beyer, aangevuld met fraaie videobeelden, en hun scnes ademen een melancholieke sfeer.
Volkskrant
14 november 2009


Credits

Regie: Leopold Witte Tekst: Judith Herzberg, Kees van Kooten, Sara Kroos, Karin Kuiper, Cornald Maas, Koos Meinderts, Gijs Scholten van Aschat, Nilgn Yerli, Bert Keizer, Petra Huizenga, Esther Gerritsen. Spel: Rian Gerritsen en: Frits Barend, Noraly Beyer, Nettie Blanken, Peter Blok, Sipke Jan Bousema, Nelli Cooman, Philip Freriks, Karel van de Graaf Deborah Gravenstijn, Hanneke Groenteman, Boudewijn de Groot, de Meiden van Halal, Yvonne van den Hurk, Nelleke van der Krogt, John Leerdam, Toine van Peperstraten, Marga van Praag, Joost Prinsen, Mimoun Ouled Radi, Jochem Uytdehaage, Ria Visser, Maarten van der Weijden, Anita Witzier e.a Muzikant: Arend Niks Licht - en decorontwerp: GVDO Video-ontwerp: Catharina Scholten Kledingontwerp: Maya Schrder In samenwerking met: VPTZ Nederland (Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg) Financiering: Landelijk Steunpunt VPTZ ism Contro Corrente Ontwerp publiciteitsbeeld: Sander Plug Fotografie publiciteitsbeeld: Jouk Oosterhof


SEIZOEN 2009 - 2010

Anne De Afscheidsmonologen AMANDLA! MANDELA Kerse Teen Die Donker Cape Connection Achterlijker dan dwars Ik hield van Hitler Soulcabaret MARILYN MONROE: Diamonds are a girls best friend De adem van Eva One Night of Queen The best of Soweto Gospel Choir Tante Patent De Tweeling van Hunebed tot Hyves: de cabaretcanon van de Nederlandse geschiedenis


CONTACT
ZEEBURGERDIJK 84
1094 AG AMSTERDAM
020 - 42 11 221
INFO@BOSTHEATERPRODUCTIES.NLVOOR DE PERS
VOOR THEATERS
BOS BUSINESS
ANBI INFORMATIEWEBSHOP
ARCHIEF
REPETITIERUIMTE
PRIVACYVERKLARING