SEIZOEN 2009 - 2010

Ik hield van Hitler

IK HIELD VAN HITLER


Hitler door een roze bril

Speelperiode: 4 april t/m 30 mei 2010

Als u een unieke blik wilt achter de schermen van het toneel, dan is dit een aanrader. Ik hield van Hitler is een reading, een lezing van een nieuw toneelstuk van Ton Vorstenbosch en Kiek Houthuijsen. Het werk van deze schrijvers staat garant voor inhoud, maar ook voor lichtheid en humor. Het schrijfduo staat zelf ook op de planken en wordt iedere avond terzijde gestaan door een wisselende groep van drie topacteurs. Met in de rol van Hitler o.a. Pierre Bokma, Cees Geel, Kees Hulst, Frank Lammers, Peer Mascini, Titus Muizelaar, Han Rmer en Helmert Woudenberg. Wie u in ons theater ziet, blijft tot het moment van aanvang een verrassing.

Ik hield van Hitler is het tweede deel van de Trilogie van de Waan: drie nieuwe Nederlandse stukken over drie vrouwen en hun verdwaasde geloof in het nazisme.
In dit stuk draait het om de relatie tussen Winifred Wagner en Adolf Hitler. Wat boeide deze vrouw aan de voorman van de nazi's? Hoe kon ze een leven lang blijven ontkennen dat hij verantwoordelijk was voor een van de grootste en gruwelijkste misdaden van de vorige eeuw? Een tragikomisch stuk waarin we twee kanten van Hitler zien: zijn ware gedaante - zoals we hem allemaal kennen - maar ook door de ogen van Winifred: als romantische en charmante Oostenrijker, een man met een missie.

Reacties van het publiek op Ik ben Nietzsche (het eerste deel uit de trilogie):
'Grappiger, onderhoudender en leerzamer dan menig cabaretvoorstelling.'
'Zonder afleidend decor en kostuums krijgt de tekst en de betekenis ervan alle aandacht. Het spel was naturel en toch meeslepend. Het verhaal is mooi verteld, fijn taalgebruik, vol heerlijk scherpe humor.'
'Wat een hoop ingehouden geestigheid en (-Godzijdank) venijn.'

Bezoek de website van Ik hield van Hitler


Foto's

Quotes

De dialogen zijn gevat en toch licht.
toneel.blog.nl
21 april 2010

De tekst blijft boeiend en goed te volgen, omdat het herkenbare taferelen zijn zonder moeilijke woorden, maar zeker niet zonder diepgang.
toneel.blog.nl
21 april 2010

Je gaat mee in het meeslepende verhaal dat fijntjes en naturel gespeeld wordt.
toneel.blog.nl
21 april 2010

Bijna onvoorstelbaar dat een lezing je zo kan raken.
toneel.blog.nl
21 april 2010

Ook dit keer weer leefden Vorstenbosch en Houthuijsen zich volop uit in schitterende teksten, rijkelijk gebruik makend van dingen die ooit echt gezegd zijn door de betreffende personen. En ook dit keer weer slaagden ze er in er een voorstelling van te maken die je - ondanks het ontbreken van decors en andere attributen - ademloos volgt.
GPD (Sonja de Jong)
17 april 2010

Ik hield van Hitler: aanrader voor elke toneelliefhebber
Onstage
14 april 2010

De acteurs gaan zo op in hun rollen, dat m.n. kleine bewegingen, dictie en houding je na enkele minuten al doen geloven dat het decor van vijf stoelen veel grootser is.
Onstage
14 april 2010

Door de scherpte van de tekst is de opbouw van het verhaal zo sterk dat je als toeschouwer helemaal meegaat in het leven van de vijf hoofdpersonen.
Onstage
14 april 2010


Credits

Tekst: Kiek Houthuijsen en Ton Vorstenbosch Spel: Kiek Houthuijsen, Ton Vorstenbosch en een wisselende cast van drie acteurs. Met in de rol van Hitler o.a. Pierre Bokma, Bill van Dijk, Cees Geel, Kees Hulst, Frank Lammers, Peer Mascini, Titus Muizelaar, Han Rmer en Helmert Woudenberg.


SEIZOEN 2009 - 2010

Anne De Afscheidsmonologen AMANDLA! MANDELA Kerse Teen Die Donker Cape Connection Achterlijker dan dwars Ik hield van Hitler Soulcabaret MARILYN MONROE: Diamonds are a girls best friend De adem van Eva One Night of Queen The best of Soweto Gospel Choir Tante Patent De Tweeling van Hunebed tot Hyves: de cabaretcanon van de Nederlandse geschiedenis


CONTACT
ZEEBURGERDIJK 84
1094 AG AMSTERDAM
020 - 42 11 221
INFO@BOSTHEATERPRODUCTIES.NLVOOR DE PERS
VOOR THEATERS
BOS BUSINESS
ANBI INFORMATIEWEBSHOP
ARCHIEF
REPETITIERUIMTE
PRIVACYVERKLARING