BRUUN & JAN


Bruun Kuijt
Bruun Kuijt is acteur, regisseur en schrijver. Hij studeerde in 1983 af aan de Academie voor Kleinkunst. Hij stond als acteur/zanger in diverse musicals en toneelstukken en in het theaterduo Echte Mannen, waar hij tien avondvullende voorstellingen mee maakte en speelde. Hij heeft inmiddels meer dan 25 stukken geschreven, o.a. voor Theater Terra en het Hofpleintheater in Rotterdam (bewerkingen van diverse opera’s voor de jeugd). Op het uitgebreide regie-cv van Kuijt (121 regies) staan onder meer Scrooge, de musicals van Nijntje, Pluk van de Petteflet, Buurman en Buurman 1, 2, 3 en 4; Hoe Overleef ik mijn eerste zoen, Hoe overleef ik zonder liefde, De Kleine Kapitein; theaterkomedies als Noises Off, Tel Uit Je Winst, The Odd Couple, Een Zomerzotheid, Joop ter Heul, De Flat van Jet, Zadelpijn of ander damesleed, Shirley Valentine, Zadelpijn: het Verwende Nest, Volledig Verknipt, Tot Volgend Jaar, Powervrouwen 1, 2 en 3, en The Play that goes wrong. Bij het thrillertheater regisseerde hij 8 voorstellingen, waaronder Arsenicum en Oude Kant, Paul Vlaanderen, The 39 Steps, en De Man die het Wist. Hij regisseerde Op bezoek bij meneer Green en het legendarische stuk Mooi Weer Vandaag met Bram van der Vlugt. In Zaandam heeft hij al diverse succesvolle locatievoorstellingen geregisseerd. Dit seizoen staat hij ook als regisseur garant voor Guilty Pleasures en Laten we eerlijk zijn. Voor tv regisseerde hij een aantal afleveringen van Kinderen geen Bezwaar (VARA).

Jan Elbertse
Na de Kleinkunstacademie (1977 J.L. Pisuisseprijs) werkte Jan bij verschillende (jeugd)theatergroepen en speelde hij in musicals als Fiddler on the roof, Onder de Groene Hemel, Sonneveld, Hij gelooft in mij, Hoe overleef ik (zonder liefde), Toon, Piaf, Doe Maar (John Kraaijkamp Musical Award voor Beste Mannelijke bijrol in een kleine Musical)", Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen, meneer en Nijntje de Musical (Dick Bruna). Ook is hij regelmatig te zien in diverse televisie(film)producties zoals Klem, Van God Los, Moordvrouw, Bankiers van het verzet, Kees en Co en Nieuwe Buren. Voor een “ouder” publiek speelde hij met Marloes van den Heuvel De Papegaaienjas en met Marjan Berk en Jelke Smit in de voorstelling Nooit Te oud... Hiernaast doet hij veel nasynchronisatie van film-, televisieproducties en games. Bij het moderne operagezelschap WIlco was hij te zien en te horen in DE DOOD VAN POPPAEA en DIEPVLEES. En was hij initiator van de opera The Naked Shit Songs (Huba de Graaff) die in 2017 in het Holland Festival werd uitgevoerd.

Het Pact
Het Pact bracht in 2014/2015 de komedie VOLLEDIG VERKNIPT op het toneel. Het grote succes bleef uit, waardoor de plannen om ieder seizoen een humorvolle, warme, goed gemaakte voorstelling naar de Nederlandse theaters te brengen uitbleef. Nu pakt het Pact de daad weer op met twee kleine zaal voorstellingen, te weten Meis!, uitgebracht in samenwerking met STIP, en de voorstelling Wat nou oud?!, uitgebracht door Bos Theaterproducties. Op deze manier wil Het Pact weer de theaterzalen bespelen met kwalitatief hoogwaardige voorstellingen, waarin niet alleen de lach, maar ook de ontroering ruimte krijgt en waar het spelplezier vanaf spat. Theater kan een feest zijn en dat gaat deze club ervaren en gerenommeerde acteurs onder leiding van Bruun Kuijt bewijzen.DIT SEIZOEN ON TOUR!
Bruun & Jan zijn dit theaterseizoen te zien met hun voorstelling Wat nou oud?.
» Bekijk meer informatie en speeldata
CONTACT
ZEEBURGERDIJK 84
1094 AG AMSTERDAM
020 - 42 11 221
INFO@BOSTHEATERPRODUCTIES.NLVOOR DE PERS
VOOR THEATERS
BOS BUSINESS
ANBI INFORMATIEWEBSHOP
ARCHIEF
REPETITIERUIMTE
PRIVACYVERKLARING