Foto via Lonneke Dort

Bezoek de website van Lonneke Dort

VOLG LONNEKE DORT OOK VIA:

   

LONNEKE DORT


Lonneke Dort neemt je mee in een ogenschijnlijk licht verhaal en giet de zware dingen des levens het liefst in een vilein en droogkomisch lied.

Na haar studie aan de ALO (Academie voor Lichamelijke Opvoeding) won Lonneke in 2011 het Griffioen/Zuidplein Cabaret Festival en het Utrechts Cabaret Festival. Ook startte ze haar studie aan de Koningstheateracademie in Den Bosch, waar ze vier jaar later afstudeerde met een eigen programma.

In 2017 won ze de AKF Sonneveldprijs tijdens het Amsterdams Kleinkunst Festival met haar programma Want laten we wel wezen. De vakjury schreef hierover: ‘Er klopt iets niet aan deze vrouw, merkten we na de halve finales op. En als er iets niet klopt, wordt het boeiend. Lonneke heeft sterke liedjes die taalvaardigheid laten horen en die kleine verrassingen in petto hebben. Ze begeleidt die woorden met gortdroge mimiek, een opgetrokken wenkbrauw en soms met een blik waar je even in blijft hangen. Hoe minimaal de middelen ook zijn waarvan ze zich bedient, ze woekert er effectief mee en Lonneke weet zichzelf er steeds spannend mee te houden. Deze vrouw, die haar publiek naar haar hand kan zetten in een meezinger met een foute tekst, hoort thuis op een podium.’

In de zomer van 2018 was Lonneke een week te zien in De Slimste Mens.

In 2019 en 2020 toerde Lonneke door het land met haar eerste programma Na de lieve vrede, en bracht ze haar gelijknamige EP uit.

DIT SEIZOEN ON TOUR!
Lonneke Dort is dit theaterseizoen te zien met haar voorstelling Allemaal of niemand.
» Bekijk meer informatie en speeldata
VORIGE PROGRAMMA'S

Want laten we wel wezen (2018-2019)

CONTACT
ZEEBURGERDIJK 84
1094 AG AMSTERDAM
020 - 42 11 221
INFO@BOSTHEATERPRODUCTIES.NLVOOR DE PERS
VOOR THEATERS
BOS BUSINESS
ANBI INFORMATIEWEBSHOP
ARCHIEF
REPETITIERUIMTE
PRIVACYVERKLARING