Foto via Peter van Rooijen

Bezoek de website van Peter van Rooijen

VOLG PETER VAN ROOIJEN OOK VIA:

 

PETER VAN ROOIJEN


Grappig, naar de keel grijpend, ontroerend en een enkele keer ziek. Met een volle, knallende popsound of juist klein en breekbaar. Dat is Peter van Rooijen.

Hij studeerde in 2008 af aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunst Academie en is sinds dat jaar verbonden aan Circus Treurdier, bekend van o.a. TreurTeeVee (VPRO).

Peter was te zien in diverse muziektheatervoorstellingen en speelde op televisie o.a. in Klokhuis, Oh mijn hemel, TOON en Villa Achterwerk – The Popgroep (waarvoor hij tevens als liedjesschrijver werkzaam was). Hij schrijft o.a. voor De Boterhamshow (NTR) en Spijkers met Koppen en is sinds 2011 als singer-songwriter verbonden aan Het Nieuwe Lied.

In 2015 kwam zijn eerste CD uit, getiteld Er is iemand thuis.

In 2012 won hij, samen met Wilko Sterke, de Wim Sonneveldprijs tijdens het Amsterdams Kleinkunst Festival. Daarna maakte hij twee avondvullende voorstellingen, Wat doe ik hier? en Nergens Veilig. In 2018 volgde zijn eerste liedjesprogramma, Liefde, dood & zwaartekracht, tevens de titel van zijn tweede CD.

In 2019 werd Peter voor deze voorstelling genomineerd voor de Poelifinario in de categorie Kleinkunst.

ANDEREN OVER PETER VAN ROOIJEN

"Na twee cabaretsolo’s heeft Peter van Rooijen met Liefde, dood & zwaartekracht zijn ideale vorm gevonden. Dit is een kleinkunstprogramma de luxe. De vijfkoppige band stelt hem in staat om veel meer muzikale registers te bespelen dan in dit genre gebruikelijk is en ook tekstueel zijn de liederen heerlijk divers. Bij Van Rooijen weet je nooit hoe een nummer uit zal pakken, omdat hij emotie en melancholie moeiteloos afwisselt met scherpe humor. Soms weet hij die verschillende registers zelfs verbluffend mooi te combineren.” - Jury Poelifinario

GENIET THUIS OOK VAN DE MUZIEK VAN PETER VAN ROOIJEN


Liefde, dood en zwaartekracht (CD)
€ 15,-
 

Er is iemand thuis (CD)
€ 15,-

CONTACT
ZEEBURGERDIJK 84
1094 AG AMSTERDAM
020 - 42 11 221
INFO@BOSTHEATERPRODUCTIES.NLVOOR DE PERS
VOOR THEATERS
BOS BUSINESS
ANBI INFORMATIEWEBSHOP
ARCHIEF
REPETITIERUIMTE
PRIVACYVERKLARING