Foto: Ivo van der Bent

Bezoek de website van Yentl en de Boer

VOLG YENTL EN DE BOER OOK VIA:

     

YENTL EN DE BOER


Yentl en de Boer (Yentl Schieman en Christine de Boer) is hét muzikaal-absurdistische cabaretduo van Nederland. Met hun voorstelling De Mensen deden ze in 2013 mee aan het Amsterdams Kleinkunst Festival en gingen ze er met zowel de publieksprijs als de felbegeerde Wim Sonneveldprijs vandoor.

Daarna ging het snel, ze gingen op tour met hun voorstelling De Meisjes en lanceerden hun debuutalbum De Plaat. Voor hun lied Ik heb een man gekend uit de voorstelling De Meisjes ontvingen ze op 19 april 2015 de Annie M.G. Schmidtprijs 2014 uit handen van de Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan. Deze prijs wordt door het Amsterdams Kleinkunst Festival en Buma Cultuur uitgereikt aan de tekstschrijver, componist en uitvoerder van het beste theaterlied dat in het voorgaande jaar is uitgevoerd in een Nederlands theater.

Van 2015 tot 2017 toerden ze met hun voorstelling De snoepwinkel is gesloten door de Nederlandse theaters, waarvoor ze in 2016 genomineerd werden voor de Neerlands Hoop, de prijs voor ‘de meest belovende theater¬maker(s) met het grootste toekomstperspectief’. In dat jaar brachten ze ook de CD M’n snoep: Live in Het Concertgebouw uit.

Yentl en Christine maken beide deel uit van het singer-songwriter-collectief Het Nieuwe Lied. Daarnaast zijn ze ook veelvuldig op televisie te zien. Yentl en de Boer werden gevraagd om dagelijks een muzikale bijdrage te leveren aan de speciale Oerol-editie van televisieprogramma Opium. Tijdens het laatste seizoen van de reguliere versie van Opium waren ze wekelijks te zien met een nieuw lied over de culturele actualiteit. In 2016 schoven Yentl en de Boer iedere maand aan bij RTL Late Night en sloten ze de afgelopen maand af met een nieuw lied. In de zomers van 2017 en 2018 trokken Yentl en de Boer met hun lievelingsmuzikanten langs de zomerfestivals en (openlucht)theater met Yentl en de Boer in Concert en speelden ze voor het eerst in een uitverkocht Paradiso. In november 2018 brengen ze hun derde CD – Morph - uit.

Op 29 maart 2021 ontvingen Yentl en de Boer voor de tweede keer de Annie M.G. Schmidtprijs voor hun nummer Het is begonnen (een vervolg op Het is over door Jenny Arean).

Yentl en de Boer de Serie is een vierdelige muzikale comedyserie die Yentl en Christine in een co-productie van BNNVARA en Yentl en de Boer maakten. In september 2021 werd de serie uitgezonden op NPO 3.

ANDEREN OVER YENTL EN DE BOER:
“Een aanstekelijk muzikaal duo, dat met veel overtuiging en zelfvertrouwen op het podium staat” - NRC
“Yentl en de Bier zijn intelligent, stoer, gevoelig en zeer taalvaardig, de vaandeldrager van een nieuwe generatie vrouwelijke cabaretiers” - Het Parool
"Met Magie zet het duo Yentl en De Boer zichzelf definitief op de kaart." - Telegraaf
“…een show die het onmiskenbare authentieke talent van Yentl en De Boer vet onderstreept” - AD

ON TOUR!
Yentl en de Boer zijn in theaterseizoen 21-22 te zien met hun voorstelling De Kampvuursessies.
» Bekijk meer informatie en speeldata


GENIET THUIS OOK VAN DE MUZIEK VAN YENTL EN DE BOER


De Plaat (CD op USB-stick)
€ 15,-
 

M'n Snoep: Live in het Concertgebouw (CD)
€ 15,-
 

Morph (CD)
€ 15,-
VORIGE PROGRAMMA'S

Magie
(2017-2019)

In Concert
(2017-2018)

De snoepwinkel is gesloten
(2015-2017)

In Concert
(2015-2016)

De Meisjes
(2014-2015)

CONTACT
ZEEBURGERDIJK 84
1094 AG AMSTERDAM
020 - 42 11 221
INFO@BOSTHEATERPRODUCTIES.NLVOOR DE PERS
VOOR THEATERS
BOS BUSINESS
ANBI INFORMATIEWEBSHOP
ARCHIEF
REPETITIERUIMTE
PRIVACYVERKLARING