NIEUWS

MAANDAG 20 JANUARI 2020

FUCK JOU IK BEN EEN FEMINIST!


Theatermaakster Stephanie Louwrier lanceerde vanavond in Jinek haar nummer Fuck jou ik ben een feminist samen met Susan Visser, Carolien Borgers, Splinter Chabot en André Dongelmans. Het feminisme heeft in Nederland nog altijd te stellen met vooroordelen en hardnekkige mythes. Louwrier wil hier samen met DE VERLEIDERS FEMALE een eind aan maken. Want iedereen die voor gelijke rechten tussen vrouwen en mannen is, is een feminist! Ze roepen heel Nederland op te staan en mee te doen.

WIE STAAT ER OP?
Susan Visser, Jelka van Houten, Dunya Khayame, Gusta Geleijnse, Eva Marie de Waal, Tom de Ket, Claudia de Breij, Henry van Loon, Rundfunk, Jacob Derwig, Georgina Verbaan, Walid Benmbarek, Soundos El Ahmadi, Gijs Naber, Hadewych Minis, Eddie B. Wahr, Milou Deelen, Kevin Hassing, Marcel Hensema, Christine de Boer, Sophie van Winden, Jeske van der Staak, André Dongelmans, Miene en Rosa van der Eerden, Pepijn Schoneveld, Anne-Marie Jung, Wart Kamps, Valery Mak, Stefano Keizers, Damn Honey, Tibor Lukacs, Mouna Laroussi, Janne Schra, Yvonne van den Eerenbeemt, Peter van Rooijen, Eva Crutzen, Hoax Lebeau, Thekla Reuten, Rein Hofman, Soumaya Ahouaoui, Job Reuten, Carolien Borgers, Edson da Graca, Frank Lammers, Yentl Schieman, Niek Roozen, Splinter Chabot, Charlie Dagelet, Jörgen Raymann, Manoushka Zeegelaar Breeveld, Elfie Tromp, Nasrdin Dchar, Rop Verheijen en Maartje Wortel.

DOE MEE!
Laat de wereld weten dat jij je durft uit te spreken als feminist! Volg het voorbeeld van en zing mee met het nummer Fuck jou ik ben een feminist onder de hashtag #fyfeminist en #ikbenfeminist.

VIDEOCLIP
Om de boodschap te ondersteunen brengt Louwrier samen met DE VERLEIDERS FEMALE (Susan Visser, Jelka van Houten, Gusta Geleijnse en Dunya Khayame) en met hulp van WOMEN INC. een videoclip uit van het nummer Fuck jou ik ben een feminist. Iedere avond sluiten DE VERLEIDERS FEMALE hun voorstelling af met dit nummer en laten het publiek op de banken staan en mee scanderen. Louwrier: “Ik heb dit nummer in een kleine studio opgenomen, geen idee dat het nu al zo’n groot effect zou hebben. Ik geloof dat verandering hier begint. Met een woord, een gebaar. Spreek jezelf uit.”STEPHANIE LOUWRIER
Stephanie Louwrier studeerde aan de Toneelacademie in Maastricht. Ze viel op met haar eigenzinnige afstudeervoorstelling Pauvre Lola, sindsdien staat ze al jaren op theaterfestival De Parade en tourt ze langs de theaters. Zo was ze te zien in de feministische onewomanshow Who run the world in samenwerking met Daria Bukvić en in haar bejubelde solovoorstelling Revolutie van de mislukking. Daarnaast treedt Stephanie Louwrier op met haar Nederlandse hiphop muziek.

DE VERLEIDERS FEMALE
DE VERLEIDERS FEMALE bestaat uit Jelka van Houten, Susan Visser, Stephanie Louwrier, Gusta Geleijnse en Dunya Khayame*. In deze voorstelling worden brandende kwesties als one size fits men, salon feminisme, het onzichtbare werk dat gedaan wordt door onzichtbare vrouwen, de maatschappelijke rolverdeling, gender discriminerende gezondheidszorg, het glazen plafond, de hardnekkige loonkloof, de male gaze, de baby boete en #MeToo besproken. Dit alles volgens het bekende en beproefde VERLEIDERS-concept: een mix van stand-up, crosstalks, interactie met het publiek en persoonlijke verhalen. Energiek, vilein en kritisch.

Fuck jou ik ben een feminist!
Deel dit nieuws op:   


« terug


CONTACT
ZEEBURGERDIJK 84
1094 AG AMSTERDAM
020 - 42 11 221
INFO@BOSTHEATERPRODUCTIES.NLVOOR DE PERS
VOOR THEATERS
BOS BUSINESS
ANBI INFORMATIEWEBSHOP
ARCHIEF
REPETITIERUIMTE
PRIVACYVERKLARING