NIEUWS

DINSDAG 28 MEI 2019

DE VROUWEN AAN HET WOORD IN DE VERLEIDERS FEMALE


DE VERLEIDERS maken stukken over macht, maar één onderwerp hebben ze laten liggen tot nu toe: de machtsongelijkheid tussen mannen en vrouwen. Daar komt vanaf oktober 2019 verandering in, want dan gaan DE VERLEIDERS FEMALE het theater in: Jelka van Houten, Susan Visser, Stephanie Louwrier, Gusta Geleijnse en Eva Marie de Waal. Onder de regie van Tom de Ket worden in de voorstelling kwesties als #MeToo, mansplaining, feminisme 2.0, the old boys network, het glazen plafond, gender, male privilege, verholen seksisme, onverholen machtsmisbruik en de verontrustende opkomst van de pro-life beweging besproken en aan de kaak gesteld. De tour start op 16 oktober.

De voorstelling zal gebaseerd zijn op het bekende en beproefde VERLEIDERS-concept: een mix van stand-up, crosstalks, interactie met het publiek en persoonlijke verhalen. Energiek, vilein en kritisch.

Tom de Ket: "Na zes spraakmakende Verleiders-voorstellingen met mannen is het nu tijd voor de vrouwen. Ik dacht altijd dat ik vrij geëmancipeerd was. Na het werken met deze vrouwen weet ik dat dat tegenvalt. Dit stuk gaat over blinde vlekken waar flink in gewreven wordt."

Deel dit nieuws op:   


« terug


CONTACT
ZEEBURGERDIJK 84
1094 AG AMSTERDAM
020 - 42 11 221
INFO@BOSTHEATERPRODUCTIES.NLVOOR DE PERS
VOOR THEATERS
BOS BUSINESS
ANBI INFORMATIEWEBSHOP
ARCHIEF
REPETITIERUIMTE
PRIVACYVERKLARING