NIEUWS

DINSDAG 7 MEI 2019

DE AANSLAG VAN HARRY MULISCH IN 2020 TERUG IN HET THEATER


75 jaar na de bevrijding van Nederland is de veelgeprezen toneelvoorstelling weer te zien

In 2020 is de toneelvoorstelling De Aanslag te zien in de Nederlandse theaters met acteurs Victor Low, Peter Bolhuis, Henriette Tol, Linde van den Heuvel en Reno van Rijsewijk. Na de geroemde productie uit 2011 brengt Bos Theaterproducties het verhaal over goed en kwaad in tijden van oorlog terug naar het toneel. Regisseur Ursul de Geer over de voorstelling: “De Aanslag nog steeds actueel: de vrijheid van de mens blijft kwetsbaar en niet vanzelfsprekend”. Op 19 maart 2020 gaat de voorstelling toepasselijk in première in de Haarlemse Stadsschouwburg.

Het verhaal van De Aanslag speelt zich af tegen de achtergrond van de Tweede Wereldoorlog en draait om de scheidslijn tussen goed en kwaad, en dilemma’s over schuld. In de hongerwinter van 1945 wordt een collaborerende politieagent doodgeschoten voor het Haarlemse huis van de 12- jarige Anton Steenwijk. Nadat zijn familie is opgepakt en gefusilleerd door de Duitsers, blijft het waarom van de gebeurtenissen de rest van zijn leven aan hem knagen. De Aanslag is een verhaal dat ook 75 jaar na de bevrijding van Nederland niet aan zeggingskracht heeft verloren. Hierom brengt Bos Theaterproducties de voorstelling in 2020 terug in het theater.

De productie uit 2011 werd lovend ontvangen en beschreven als “een glorieuze en louterende toneelbewerking” (Trouw), “prachtig” (Volkskrant) en “indrukwekkend” (Telegraaf).

Bekijk hier meer informatie, waaronder de speellijst.

Deel dit nieuws op:   


« terug


CONTACT
ZEEBURGERDIJK 84
1094 AG AMSTERDAM
020 - 42 11 221
INFO@BOSTHEATERPRODUCTIES.NLVOOR DE PERS
VOOR THEATERS
BOS BUSINESS
ANBI INFORMATIEWEBSHOP
ARCHIEF
REPETITIERUIMTE
PRIVACYVERKLARING