NIEUWS

DONDERDAG 15 SEPTEMBER 2022

PREMIÈRE WE HADDEN LIEFDE, WE HADDEN WAPENS


Vanavond is de première van We Hadden Liefde, We Hadden Wapens in DeLaMar in Amsterdam. Urban Myth’s veelgeprezen voorstelling over de burgerrechtenbeweging in Amerika in de jaren 60, verrijkt met de rhythm & blues en soul uit die tijd en naar de gelijknamige roman van Christine Otten, is terug in het theater.In de voorstelling zijn Carolina Dijkhuizen, Hajo Bruins, Nyncke Beekhuyzen, Pearl Jozefzoon, Tarikh Janssen en Leovegildo Vieira te zien.

Over de voorstelling
Het is 1961. In het streng gesegregeerde zuiden van de Verenigde Staten leven zwart en wit tot in bizar detail van elkaar gescheiden. Hier strijdt Robert F. Williams, een belangrijke aanjager van de burgerrechtenbeweging, voor gelijkheid en tegen de agressie van de Ku Klux Klan en het lokale gezag. Hij roept de zwarte gemeenschap op zich te bewapenen. Williams wordt al snel als staatsgevaarlijk beschouwd en hij vlucht met zijn gezin naar Cuba en later naar China. Wat was de impact van zijn strijd op zijn familie? Hoe was het om zijn vrouw en zoon te zijn?

Nu, ruim 60 jaar later zet Black Lives Matter zich nog steeds in tegen ongelijke machtsverhoudingen en het misbruik daarvan. Hoe verhoudt de strijd van toen zich tot het protest van nu?

We Hadden Liefde, We Hadden Wapens is tot begin december te zien. Bekijk hier de speellijst en meer informatie.

Foto: Jean van Lingen

Première We Hadden Liefde, We Hadden Wapens
Deel dit nieuws op:   


« terug


CONTACT
ZEEBURGERDIJK 84
1094 AG AMSTERDAM
020 - 42 11 221
INFO@BOSTHEATERPRODUCTIES.NLVOOR DE PERS
VOOR THEATERS
BOS BUSINESS
ANBI INFORMATIEWEBSHOP
ARCHIEF
REPETITIERUIMTE
PRIVACYVERKLARING