Want laten we wel wezen


LONNEKE DORT

WANT LATEN WE WEL WEZEN


Afgelopen april won ze de AKF Sonneveldprijs tijdens het Amsterdams Kleinkunst Festival, met een prachtig juryrapport en steengoede recensies over haar optreden. De show van toen breidt ze momenteel uit tot een programma van een uur. En niemand minder dan Wil van der Meer helpt haar daarbij. Ook hij is diep onder de indruk van het bijzondere talent van Lonneke. "Je hangt aan haar lippen, zonder dat zij bij je op schoot gaat zitten. Een devil in disguise die de wereld een warm hart toedraagt, maar hem niet per se mooier maakt dan hij is."

De jonge cabaretière lijkt op het eerste gezicht een vriendelijke vrouw met een innemende charme. Een beetje verlegen zelfs misschien. En dat is ze ook. Het publiek voelt zich snel bij haar op het gemak. Maar dan ontpopt ze zich als een onconventionele theaterpersoonlijkheid die op een ongebruikelijk manier datzelfde publiek naar zich toe trekt met intrigerende observaties over het leven. Je wordt meegezogen in haar blik op de wereld, die altijd weerbarstiger blijkt te zijn dan je had kunnen bedenken.

Uit het juryrapport van het AKF:
"Met een vileine en prikkelende kijk op de grotere thema's en sterke liedteksten weet Lonneke zichzelf steeds spannend te houden en het publiek naar haar hand te zetten."

Bezoek de website van Lonneke Dort

TrailerSocial Media
BOS THEATERPRODUCTIES

HOME
NIEUWS
OVER BOS
BEREIKBAARHEID
CONTACTFORMULIER
MEDEWERKERS
VACATURES
AUDITIES
REPETITIERUIMTE

OVERIG

VOOR DE PERS
VOOR THEATERS
WEBSHOP
ARCHIEF
BOS BUSINESS


ARTIESTEN BIJ BOS

PLIEN & BIANCA
NUHR
PETER HEERSCHOP
VIGGO WAAS
GEORGE VAN HOUTS
JOEP ONDERDELINDEN
MISS MOLLY & ME
KIM VAN ZEBEN
PETER VAN ROOIJEN
YENTL EN DE BOER
MATROESJKA
MARCEL DE GROOT
ALINK & PLUKAARD
ZOUTMUS
HENK POORT
LONNEKE DORT
MAARTEN VAN DEN BERG
ANDRIES TUNRU