DE VERLEIDERS: door de bank (serieus) genomen-->


DE VERLEIDERS: DOOR DE BANK (SERIEUS) GENOMEN


Een verleidelijke komedie over de schandalen bij DSB, ING, ABN AMRO, Rabobank en SNS.

DE VERLEIDERS zijn back in business! Door de bank genomen is opnieuw een subtiele samensmelting van fictie en werkelijkheid. Om zowel van te smullen als te gruwelen. De voorstelling gaat over de wereld van ons geld en het beheer ervan. Na twee jaar research in de bankensector blijkt de uitkomst nog verbijsterender dan gevreesd. Door de bank genomenis een achtbaan aan informatie, sketches en monologen: een gitzwarte komedie, recht vanuit de hel. Het zou verschrikkelijk om te lachen zijn als het tegelijkertijd niet zo schrijnend was.

Het eerste deel van DE VERLEIDERS; De casanova’s van de vastgoedfraude, ging over de grootste financiële zwendel in de Nederlandse geschiedenis (winnaar Toneelpublieksprijs 2013). In De val van een super-man werd de boekhoudfraude bij ’s lands bekendste kruidenier besproken en dit seizoen staat de banksector terecht in Door de bank genomen. In alle delen worden belangrijke bestuurlijke kwesties op satirische wijze ontrafeld en toegankelijk gemaakt voor een breed publiek.

Bezoek de website van DE VERLEIDERS: door de bank (serieus) genomen

TrailerSocial media

Webshop

DVD DE VERLEIDERS: de casanova's van de vastgoedfraude met begeleidend boekje

Het begeleidende boekje bevat unieke achtergronden en inside information van de hand van George van Houts, schrijver en een van de acteurs van DE VERLEIDERS: de casanova's van de vastgoedfraude. Verhalen over bijvoorbeeld de oorsprong van het toneelstuk, de vastgoedfraude zelf, de totstandkoming van het script en de personages, verleiding en hebzucht en onze fascinatie hiervoor.


BOS THEATERPRODUCTIES

HOME
NIEUWS
OVER BOS
BEREIKBAARHEID
CONTACTFORMULIER
MEDEWERKERS
VACATURES
AUDITIES
REPETITIERUIMTE

OVERIG

VOOR DE PERS
VOOR THEATERS
WEBSHOP
ARCHIEF
BOS BUSINESS


ARTIESTEN BIJ BOS

PLIEN & BIANCA
NUHR
PETER HEERSCHOP
VIGGO WAAS
GEORGE VAN HOUTS
JOEP ONDERDELINDEN
MISS MOLLY & ME
KIM VAN ZEBEN
PETER VAN ROOIJEN
YENTL EN DE BOER
MATROESJKA
MARCEL DE GROOT
ALINK & PLUKAARD
ZOUTMUS
HENK POORT
LONNEKE DORT
MAARTEN VAN DEN BERG
ANDRIES TUNRU