The End is Naai


PIETER DIRK UYS

THE END IS NAAI


‘N IKOON VAN DIE SUID-AFRIKAANSE TEATERWERELD

Speelperiode 5 t/m 23 oktober 2005
Première 7 oktober, Theater De Veste, Delft

Pieter-Dirk Uys en Nederland hebben een lange en rijke historie. Sinds begin jaren tachtig treedt de Zuid-Afrikaanse cabaretier hier met veel succes op. En heeft hij zijn scherpe visie op de Zuid-Afrikaanse politiek en samenleving met ons gedeeld. Vier jaar lang moest het Nederlandse publiek het zonder hem stellen, maar gelukkig komt Uys zijn nieuwe show The End Is Naai in oktober 2005 aan ons laten zien.

Hij heeft namelijk wat met ons te vieren: tien jaar democratie en gelijkheid in Zuid-Afrika (2004). Als vanouds gaat de satiricus vol in de aanval, is hij grof, politiek incorrect, oprecht, hoopvol en vertelt hij zíjn waarheid. Maar Pieter-Dirk Uys laat niet alleen zijn vlijmscherpe humor los op het Zuid-Afrika van nu, ook ons eigen Nederland ontkomt niet aan zijn kritische blik. Inmiddels is het hier eveneens aan de orde van de dag: corruptie, extremisme en politieke moord. Uys heeft het allemaal op de voet gevolgd en dat zullen we weten! De harde waarheid is nog nooit zo grappig geweest.

p.s. The End Is Naai trekt wereldwijd talloze toeschouwers en stond al met veel succes op West End en Broadway. In Nederland gaat de show op vrijdag 7 oktober in première (Theater De Veste, Delft). The End Is Naai is Uys’ tiende cabaretprogramma op Hollandse bodem. Een feestelijk, satirisch jubileum dus!

Engelstalig / Zuid-AfrikaansBezoek de website van Pieter Dirk Uys

Recensies / Quotes

Dit is tranen met tuiten lachen
Time Out
1 juli 2005

Lachen alleen kan de wereld niet veranderen. Maar Uys weet precies hoe je het als wapen gebruikt om een revolutie te beginnen
The Guardian
1 juli 2005
BOS THEATERPRODUCTIES

HOME
NIEUWS
OVER BOS
BEREIKBAARHEID
CONTACTFORMULIER
MEDEWERKERS
VACATURES
AUDITIES
REPETITIERUIMTE

OVERIG

VOOR DE PERS
VOOR THEATERS
WEBSHOP
ARCHIEF
BOS BUSINESS


ARTIESTEN BIJ BOS

PLIEN & BIANCA
NUHR
PETER HEERSCHOP
VIGGO WAAS
GEORGE VAN HOUTS
JOEP ONDERDELINDEN
MISS MOLLY & ME
KIM VAN ZEBEN
PETER VAN ROOIJEN
YENTL EN DE BOER
MATROESJKA
MARCEL DE GROOT
ALINK & PLUKAARD
ZOUTMUS
HENK POORT
LONNEKE DORT
MAARTEN VAN DEN BERG
ANDRIES TUNRU