Petits Crimes


PETITS CRIMES


ANGELA EN DAAN ALS ECHTPAAR IN PIKZWARTE KOMEDIE

Speelperiode 7 januari t/m 29 april 2006
Premičre woensdag 18 januari, Leidse Schouwburg, Leiden


Petits Crimes is zonder twijfel een toneelstuk van topklasse. Het is intelligent, spits en geestig. En biedt een prachtig inzicht in het huwelijksleven en de liefde. En wees nou eerlijk: Angela Schijf en Daan Schuurmans als echtpaar, dat mag je toch niet missen?

Na een mysterieus ongeluk lijdt de schrijver Jules aan geheugenverlies. Vervreemd van alles en iedereen en vooral van zichzelf, reconstrueert hij zijn eigen geschiedenis. Wie is hij? En wie is Lisa, de vrouw met wie hij al jaren is getrouwd? Van de stukjes en beetjes die hij van Lisa te weten komt probeert hij een geheel te maken. Maar spreekt zij wel de waarheid, als zij hem helpt zijn verleden in kaart te brengen? De twijfel slaat toe, zowel bij het echtpaar als bij ons. Wie misleid wie?

De toneelschrijver Eric-Emmanuel Schmitt is de meest gespeelde toneelschrijver in Frankrijk. Ook in ons land behalen zijn stukken grote successen. Denk aan De Bezoeker en Enigma Variaties. Petits Crimes kan zich nu in dit bijzondere rijtje scharen. De Franse pers sprak lovende woorden: ‘Schitterende komedie’ (Le Figaro), ‘Van dit soort theater word je heel gelukkig’ (Le bulletin des lettres), ‘Het stuk zit dermate intelligent in elkaar dat het de toeschouwers laat denken dat zíj heel intelligent zijn’ (Le Parisien).

Angela Schijf speelde in de films 'De Griezelbus', 'Ik ook van jou' en 'Van God Los'. Televisieseries waarin zij speelde zijn 'Lieve Lust', 'Meiden van de Wit' en 'Goede Tijden, Slechte Tijden'. In het theater was zij te zien in 'Glazen Speelgoed', 'Momenten van Geluk' en de musical '42nd Street'. Daan Schuurmans maakte na de Toneelschool een flitsende carričre. Bij Theatergroep De Trust speelde hij in de bekroonde voorstelling 'Hamlet', op televisie speelde hij in 'Westenwind' en 'Rozengeur & Wodka Lime'. En op het witte doek was hij te zien in 'Costa'!, 'Volle Maan' en 'Floris'.


Recensies / Quotes

<<‘Petits Crimes’ is intrigerend, spannend en zit vol verrassende wendingen.>>
Telegraaf
20 januari 2006

<<’Petits Crimes’ heeft genoeg te bieden voor zowel de beginnende theaterganger als de doorgewinterde toneelfanaticus>>
Telegraaf
20 januari 2006
BOS THEATERPRODUCTIES

HOME
NIEUWS
OVER BOS
BEREIKBAARHEID
CONTACTFORMULIER
MEDEWERKERS
VACATURES
AUDITIES
REPETITIERUIMTE

OVERIG

VOOR DE PERS
VOOR THEATERS
WEBSHOP
ARCHIEF
BOS BUSINESS


ARTIESTEN BIJ BOS

PLIEN & BIANCA
NUHR
PETER HEERSCHOP
VIGGO WAAS
GEORGE VAN HOUTS
JOEP ONDERDELINDEN
MISS MOLLY & ME
KIM VAN ZEBEN
PETER VAN ROOIJEN
YENTL EN DE BOER
MATROESJKA
MARCEL DE GROOT
ALINK & PLUKAARD
ZOUTMUS
HENK POORT
LONNEKE DORT
MAARTEN VAN DEN BERG
ANDRIES TUNRU