Over Bos

Bos Theaterproducties is ruim 25 jaar geleden opgericht door Inge Bos en heeft vandaag de dag ruimschoots haar sporen verdiend binnen de Nederlandse theaterwereld. Bos onderscheidt zich door vernieuwende producties te maken voor een groot publiek, waarbij vakmanschap en bevlogenheid hoog in het vaandel staan.

Ieder theaterseizoen maakt Bos eigen theaterproducties. Musicals, toneel, cabaret, familievoorstellingen, komedie en muziektheater, met grote namen en aanstormende talenten. Dit zijn vaak verrassende producties, zoals de musicals AMANDLA! MANDELA en HEMA de musical en de actuele toneelhit DE VERLEIDERS (die met De casanova’s van de vastgoedfraude de Toneelpublieksprijs 2013 won en wederom genomineerd is met Door de bank genomen). Hiernaast is Bos al jaren het vaste impresariaat van o.a. Plien & Bianca en NUHR en van jong talent alsYentl en de Boer. Ook worden er regelmatig buitenlandse producties naar Nederland gehaald en samenwerkingsverbanden aangegaan met andere producenten, zoals de jarenlange samenwerking met MATZER Theaterproducties (o.a. Gejaagd door de Wind en Oeroeg).

In de loop der jaren heeft Inge Bos veel bevlogen en gerenommeerde theatermakers om zich heen verzameld. Samen met het enthousiaste kantoorteam wordt in een oud schoolgebouw in Amsterdam hard gewerkt om van iedere productie een succes te maken. Aangemoedigd door twee labradors en een dwergpapegaai worden ideeën uitgewerkt, creatieve teams samengesteld, acteurs gecast en voorstellingen aan theaters verkocht. Vervolgens worden er fotoshoots georganiseerd, drukwerk ontwikkeld en marketingstrategieën uitgedacht. Terwijl decor, licht, geluid en kostuums worden ontworpen, wordt er door de cast druk gerepeteerd. In de week voorafgaand aan de eerste voorstelling komt alles voor het eerst samen op het toneel… en uiteindelijk bij u in het theater!


BOS THEATERPRODUCTIES

HOME
NIEUWS
OVER BOS
BEREIKBAARHEID
CONTACTFORMULIER
MEDEWERKERS
VACATURES
AUDITIES
REPETITIERUIMTE

OVERIG

VOOR DE PERS
VOOR THEATERS
WEBSHOP
ARCHIEF
BOS BUSINESS


ARTIESTEN BIJ BOS

PLIEN & BIANCA
NUHR
PETER HEERSCHOP
VIGGO WAAS
GEORGE VAN HOUTS
JOEP ONDERDELINDEN
MISS MOLLY & ME
KIM VAN ZEBEN
PETER VAN ROOIJEN
YENTL EN DE BOER
MATROESJKA
MARCEL DE GROOT
ALINK & PLUKAARD
ZOUTMUS
HENK POORT
LONNEKE DORT
MAARTEN VAN DEN BERG
ANDRIES TUNRU